Actualizare PHP necesară pe WordPress pentru performanță

Să fie aproximativ o lună de zile de când cei de la WordPress afișează un mesaj urgent, prin care ți se sugerează să-ți actualizezi versiunea de PHP, doar în cazul în care nu ai cel puțin versiunea PHP 7.3 instalată pe serverul de unde ai găzduirea web.

actualizare php wordpress

Încă de când WordPress a început să afișeze mesajul ăsta, am acționat imediat și am actualizat toate serverele, și… mi-a plăcut! Am sesizat pe mai multe site-uri și servere o îmbunătățire, toate se încărcau și procesau totul mult mai rapid.

Citisem la începutul acestei actualizări efectuate de WordPress, cum că dacă treci la PHP 7.3+ lucrurile vor fi de 3 sau chiar 4 ori mai rapide. Ceea ce pare că se și întâmplă.

Acest mesaj îl primesc și eu pe actualul pachet de găzduire de la MxHost, fiind găzduire cu cPanel, o să-mi actualizez versiunea de PHP chiar acum și am să las mai jos și pașii prin care poți să treci la ultima versiune de PHP disponibilă pe serverul tău de găzduire.

software cpanel

Pasul 1, este să intrăm în cPanel și să căutăm MultiPHP Manager.

Pasul 2, trebuie să selectezi domeniul pe care dorești actualizarea versiunii PHP și să alegi din PHP Version, situat undeva în partea dreaptă – PHP 7.3 (ea-php73) și să apeși pe Apply.

Și cam asta este tot, în momentul de față am scăpat de mesajul afișat de WordPress în panoul de control, ceea ce înseamnă că am reușit să schimb versiunea de PHP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *