Transferul și administrarea domeniilor [.ro] prin RoTLD

De curând am fost nevoit să folosesc serviciul RoTLD pentru a scăpa de mai multe domenii .ro, înregistrate prin mai multe părți.

În primă fază au fost domeniile înregistrate la EUReg pe care a trebuit să le transfer la MxHost. Problema este că EUReg, precum și alți regiștrii, nu-ți pot oferi cheia de autorizare pentru transferul de domeniu. Pentru a face asta, trebuie să intri în Administrare On-Line pe RoTLD, iar de acolo îți generezi cheia și treaba-i ceva mai simplă în continuare.

Am fost nevoit să resetez parola fiecărui domeniu, asta pentru că un domeniu .ro înregistrat la orice alt registru decât RoTLD nu-ți va da și o parolă, pentru a te loga în acea Administrare On-Line. Așa că tot procesul ăsta a durat ceva timp.

MxHost m-au surprins plăcut, s-au mișcat foarte repede ieri pe support și i-am solicitat de dimineața până seara. Numărul cel mai mare de domenii .ro înregistrate le aveam chiar la MxHost, iar pentru a le transfera mai departe nu am făcut decât să deschid un ticket și s-au ocupat ei. Deși aici erau cele mai multe înregistrate, au fost cel mai ușor de mutat.

Beleaua este însă cu un singur domeniu, ce-i apucat pe la NameBox. Mai exact, domeniul este înregistrat înainte de aprilie 2018 și a rămas înregistrat pe datele @MxHost, iar acum trebuiesc plătiți aproximativ 15 euro + TVA doar pentru transferul dreptului de folosință.

”Interesante” mișcări a făcut RoTLD de când au trecut la plata anuală a domeniilor și au tăiat perioada de înregistrare nelimitată.

Una peste alta treaba a decurs destul de ușor și rapid, ceea ce mă face să cred că s-au mai îmbunătățit chestiile și pe la noi, cumva. Așadar, în cele din urmă am reușit să fac curățenia de vară și să scap de multe domenii, asta și cu ceva ajutor din partea MxHost.

Pe lângă domeniile .ro, am reușit să scap și de cele .eu, MxHost oferind ”pe bune” cheia de transfer și în doar câteva minute s-au transferat.

Un comentariu la „Transferul și administrarea domeniilor [.ro] prin RoTLD

  1. Pingback: Cum mai este găzduirea web shared pentru bloguri | PORCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *